Over ons

AVG-Programma is gestart in 2017. Onze missie: organisaties een praktische oplossing bieden om aan de privacywet te voldoen. Inmiddels hebben we meer dan 30.000 klanten geholpen AVG OK te worden.

Ontwikkeld in samenwerking met branches

Om te voorkomen dat iedereen zelf met juristen aan de slag ging en veel dubbel werk zou verrichten, is er gezamenlijk een tool ontwikkeld: AVG-Programma. Zo is de kennis van verschillende branche- en beroepsorganisaties gebundeld en toegankelijk gemaakt.

Samen

We werken samen met juristen, brancheorganisaties en gebruikers om onze producten en diensten continu uit te breiden en te verbeteren.

Eenvoudig

We vertalen complexe juridische wetten in begrijpelijke taal en praktische oplossingen.

Betrouwbaar

Als je gebruik maakt van onze producten en diensten kun je erop vertrouwen dat het goed geregeld is.

De mensen achter AVG-Programma

Maarten
Roelfs
Zorg dat alles op orde is, zie het niet puur als een wet waar je aan moet voldoen. Sta voor de intentie van de wet dat we met elkaar zorgvuldig met persoonlijke gegevens om willen gaan. De wet is dan een mooie check en onze AVG-verklaring het bewijs dat je er alles aan doet om correct met die gegevens om te gaan.
Daan
Hoogendijk
Als bestuurslid van Stichting AVG focus ik op het behartigen van de belangen van onze 180 partners en hun leden. Samen zorgen wij ervoor dat tienduizenden organisaties op een makkelijke manier kunnen voldoen aan de privacywet AVG. Het contact met de partners maakt dit werk leuk. Elke keer zien we samen nieuwe aandachtspunten en ontdekken we nieuwe invalshoeken waardoor mijn werk zeer afwisselend is.
Koos
Block
Met het AVG-Programma willen wij het voor gebruikers zo eenvoudig mogelijk maken om aan de AVG te voldoen. Met ons AVG-Programma willen wij de drempels om alles rondom AVG te regelen zo laag mogelijk maken. Dit is zowel in het voordeel van de vereniging of ondernemer als zijn/haar lid of klant.

Onze partners

We werken samen met 180 branche- en koepelorganisaties. Samen helpen we hun leden met de AVG: door het delen van kennis, het organiseren van webinars én de tool: AVG-Programma. Leden van aangesloten branches krijgen 50% korting op AVG-Programma. Wil je dit ook aan jouw leden aanbieden? Dat kan!

5 jaar AVG wetgeving: een terug- én vooruitblik

Daan Hoogendijk stond aan de wieg van AVG-Programma. Samen met branche- en beroepsverenigingen zag hij de noodzaak voor een praktische AVG oplossing. In dit artikel blikt hij terug op 4 jaar AVG en kijkt hij naar de toekomst: “Uit Europa komt er weer allerlei regelgeving aan en daar moeten we met zijn allen mee aan de slag.”

De Stichting AVG

Professionals van branche- en beroepsorganisaties hebben samen het fundament voor een AVG oplossing bedacht. Daarna is de Stichting AVG voor Verenigingen opgericht.

De Stichting AVG faciliteert het partnerschap van inmiddels 180 verenigingen, zorgt voor toegang tot kennis, communicatie over de AVG, juridische hulp en de toetsing aan de AVG OK normen.

Op de hoogte blijven?

Mis niets met de AVG nieuwsbrief
  • Alle ontwikkelingen in je mailbox
  • Nieuws en achtergronden over de AVG
Meld je aan voor onze nieuwsbrief