AVG-Programma: de complete oplossing

De privacywet in Nederland is complex. Hoe zet je de juiste stappen om aan de eisen te voldoen? Je regelt het met AVG-Programma; een efficiënte online werkomgeving die je stapsgewijs begeleidt bij het naleven van de AVG.

AVG OK vignet

Wat AVG-Programma biedt

AVG Stappenplan

Het stappenplan is het hart van AVG-Programma. Dit is een online werkomgeving waarin je alles regelt en vastlegt. Bij elke stap vul je meteen in hoe het in jouw bedrijf geregeld is. Bij elke stap hoort een uitlegvideo zodat je precies weet wat ervan je wordt gevraagd. Door middel van checkboxen en invulvelden wordt het je makkelijk gemaakt en weet je zeker dat je niets vergeet.

Juridische documenten

AVG-Programma bevat een aantal handige voorbeelddocumenten die jouw leven makkelijker maken. Zo vind je een voorbeeld privacyverklaring die je naar eigen wens kunt aanpassen, maar ook een verwerkersovereenkomst die je nodig hebt als je persoonsgegevens deelt met andere partijen, bijvoorbeeld je boekhouder. Maar ook een voorbeeld geheimhoudingsverklaring, een project planning en documenten met praktische tips.

AVG-Verklaring

Een belangrijk onderdeel van de AVG wet is dat je moet vastleggen wat je hebt gedaan om de privacy te waarborgen. Hiervoor biedt AVG-Programma een automatische AVG Verklaring. Deze wordt speciaal voor jou samengesteld op basis van de door jou ingevulde antwoorden in het stappenplan. De AVG-Verklaring wordt bewaard in AVG-Programma en daarmee dus ook je AVG-historie. In geval van een datalek kun je aantonen dat je de nodige inspanningen hebt gedaan om aan de AVG te voldoen.

AVG OK

AVG OK-vignet

Met het AVG OK-vignet laat je zien dat je de privacy van je klanten, leden of patiënten serieus neemt. Je mag het vignet voeren (op je website of in je correspondentie) als je het stappenplan hebt doorlopen en aan een aantal specifieke voorwaarden voldoet. Toetsing vindt plaats door de Stichting AVG.

Met het AVG OK-vignet kan iedereen zien dat je zorgvuldig met persoonsgegevens omgaat.

AVG OK in 4 stappen

Juridisch Advies

Ondanks dat we er alles aan gedaan hebben om AVG-Programma eenvoudig en begrijpelijk te maken, kan het altijd voorkomen dat je specifieke vragen hebt. Neem dan contact op met de servicedesk via: 070-7006723.
Heb je een juridisch inhoudelijke vraag? Overweeg dan een abonnement inclusief juridische helpdesk, dan kun je altijd rekenen op juridische hulp voor je AVG vragen.

Wil je meer? Dat kan! Neem contact met ons op, we denken graag met je mee over een oplossing, bijvoorbeeld een AVG-expert op locatie.

AVG-Opleiding

De meeste datalekken ontstaan door menselijke fouten. Een datalek kan leiden tot verlies van klanten, omzet en je reputatie. Dit wil je dus voorkomen. Medewerkers hebben dagelijks toegang hebben tot persoonsgegevens en moeten begrijpen hoe ze deze veilig en vertrouwelijk kunnen behandelen. Met de videocursus van AVG-Programma (het eerste jaar gratis bij je abonnement) leren je medewerkers over privacy en hoe ze datalekken kunnen voorkomen.

Probeer AVG-Programma nu 30 dagen gratis

Ervaar zelf hoe eenvoudig het is om met AVG-Programma je AVG op orde te brengen. Maak een gratis proefaccount aan en probeer het uit.

Veelgestelde vragen

Wat is AVG-Programma?

AVG-Programma is een online werkomgeving met een overzichtelijk stappenplan inclusief uitlegvideo’s. Aan de hand van de stappen doorloop je alle onderdelen van de AVG. Elke stap heeft een duidelijke uitlegvideo en instructies. Ook de juridische documenten die je nodig hebt zitten erbij. In het AVG-Programma vind je geen ingewikkelde juridische termen, maar makkelijke invulvelden, voorbeelden en modelcontracten. Heb je vragen, dan bel je de helpdesk. Die is inbegrepen in het abonnement.

Voldoe ik na het doorlopen van AVG-Programma aan de wet?

Door de AVG heb je verplichtingen bij het verwerken van persoonsgegevens. Het opvallende aan de AVG-wet is dat je ook moet vastleggen wat je doet met persoonsgegevens. Met AVG-Programma sla je twee vliegen in één klap: 1. Je doorloopt het stappenplan en geeft direct aan hoe de verwerking van persoonsgegevens in jouw bedrijf geregeld is. 2. Als je klaar bent zorgt het programma ervoor dat alles automatisch wordt vastgelegd in jouw persoonlijke AVG-Verklaring. Als je alles invult en goed in je organisatie regelt voldoe je daarna aan de AVG.

Hoe kan ik aantonen dat ik voldoe aan de privacy wetgeving?

Elke organisatie is verplicht verantwoording af te leggen over de verwerking van persoonsgegevens, bijvoorbeeld wanneer de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) daar om vraagt. Dat betekent dat je moet kunnen aantonen dat je allerlei zaken goed hebt geregeld en vastgelegd. Denk daarbij aan rechtmatigheid, transparantie, doelbinding, dataminimalisatie, bewaartermijnen en juistheid van de persoonsgegevens. Maar bijvoorbeeld ook dat je de juiste technische en organisatorische maatregelen hebt genomen om persoonsgegevens te beveiligen. Je kunt natuurlijk zelf een document maken waarin je dat beschrijft. Maar als je AVG-Programma gebruikt, kun je een AVG-verklaring opvragen die automatisch wordt samengesteld op basis van wat je hebt ingevuld. Superhandig!

Is juridische kennis nodig om het programma te doorlopen?

Nee. Alles wordt in begrijpelijke taal uitgelegd. Mocht je er toch niet uitkomen dan nodigen we je graag uit om deel te nemen aan een van de invulsessies, of te bellen met de servicedesk.