Maak je gratis proefaccount aan

Ontdek het AVG-Programma. Wij helpen je snel aan de privacywetgeving te voldoen. Start 30 dagen zonder kosten.
AVG OK vignet

Probeer AVG-Programma 30 dagen gratis

Wil jij je bedrijf beschermen tegen boetes en reputatieschade? Maak kennis met AVG-Programma! Dit online portaal begeleidt je stap voor stap door alle AVG-aandachtspunten met behulp van video’s en voorbeelden. Je krijgt ook toegang tot alle juridische documenten die je nodig hebt om aan de wet te voldoen. Zo kun jij erop vertrouwen dat je AVG OK bent!

Alles in een

Alles wat je nodig hebt om aan de wet te voldoen: stappenplan, uitlegvideo’s, invulformulieren, juridische documenten en helpdesk voor al je vragen.

Makkelijk alles zelf regelen

Binnen AVG-Programma geen complexe juridische teksten. We bieden uitlegvideo’s en praktische to-do-lijsten. Zo kun je direct zelf aan de slag.

Deskundige hulp

Onze specialisten staan voor je klaar! Je krijgt begeleiding via invulsessies en ondersteunende webinars. Gratis voor klanten.

Dit zeggen onze deelnemers

P3NL is de federatie van psychologen, pedagogen en psychotherapeuten. Als zorgverleners hechten we veel waarde aan de privacy van onze patiënten. Daarom zijn we partner van het AVG-Programma.
Het is een compleet programma en dat geeft een veilig gevoel. Ook als er in de toekomst wijzigingen zijn, kijken wij weer wat wij er als vereniging mee moeten.
Dankzij het AVG-Programma zijn de bij ons aangesloten schoonmaakbedrijven in staat om zonder veel moeite aan de AVG te voldoen.

Wat betekent de AVG wet voor jou?

Alles wat je binnen de AVG-wet geregeld moet hebben is onder te verdelen in vier hoofdgebieden.
AVG-Programma

Juridisch

Je bent verplicht om zaken juridisch vast te leggen. Van geheimhoudingsverklaringen, een officiële privacy policy tot aan verwerkersovereenkomsten met bijvoorbeeld je boekhouder en IT-partner. Ook moet je kunnen aantonen dat een betrokkene daadwerkelijk toestemming heeft gegeven voor een gegevensverwerking wanneer u voor deze verwerking toestemming nodig heeft.

Organisatie

Er zijn organisatorische maatregelen nodig om de verwerking van persoonsgegevens goed te beveiligen. Bijvoorbeeld een procedure om vast te leggen welke medewerkers toegang hebben tot bepaalde gegevens. Maar ook procedures voor het testen van beveiligingsmaatregelen, regelmatige controle van de logbestanden en het opstellen van een protocol voor de afhandeling van datalekken en beveiligingsincidenten.

ICT

Op ICT gebied moet je veel regelen, bijvoorbeeld dat je software- en virusscanners altijd up-to-date zijn. Maar ook veilige back-ups om de door jouw verwerkte persoonsgegevens te beschermen tegen verlies of ransomware. Daarbij is dit een continu proces; je moet blijven monitoren of de de genomen beveiligingsmaatregelen nog adequaat zijn.

Medewerkers

Beveiliging en bescherming van persoonsgegevens begint bij je medewerkers. Zij moeten goed opgeleid zijn en op de hoogte van alle juridische, technische en organisatorische maatregelen die zijn opgesteld. Ook moeten zowel bestaande als nieuwe medewerkers regelmatig getraind worden in beveiligingsbewustzijn.

Zó laat je zien dat je privacy serieus neemt

Jouw klanten moeten erop kunnen vertrouwen dat je zorgvuldig met hun persoonsgegevens omgaat. Met het AVG OK-vignet laat je dat zien! Het vignet is gratis voor gebruikers van AVG-Programma die het stappenplan hebben doorlopen en aan een aantal voorwaarden voldoen.

Zo helpen we jou snel aan de eisen van de AVG te voldoen

Stappenplan met uitlegvideo’s
AVG-Programma helpt je in 4 stappen aan de privacyregels te voldoen. Met het stappenplan ontdek je wat voor jouw organisatie van belang is. Elk aspect van de AVG wordt uitgelegd en toegelicht in video’s en voorbeelden.
Voorbeelddocumenten
Bij de AVG is goede vastlegging van afspraken van belang. Het AVG-Programma biedt je toegang tot alle documenten die je nodig hebt om aan de wet te voldoen. Inclusief een verwerkingsregister en verwerkersovereenkomsten.
Invulsessie met een expert
De privacywetgeving kan complex zijn. Wil je bij het doorlopen van het stappenplan hulp van een expert? AVG-Programma biedt (zonder kosten) een invulsessie aan.
Supportdesk
AVG is een onderwerp dat soms onverwacht om extra aandacht vraagt. Bijvoorbeeld wanneer een klant aanvullende eisen stelt of er sprake is van een datalek. In dit soort gevallen staat de supportdesk voor je klaar.
AVG OK-vignet
Door te voldoen aan de AVG-wetgeving bouw je vertrouwen op bij jouw klanten. Als je alle stappen van het AVG-Programma hebt doorlopen (en de informatie up-to-date houdt) mag je het AVG OK-vignet voeren. Het vignet is hét bewijs dat je privacy serieus neemt.

Probeer AVG-Programma nu 30 dagen gratis

Ervaar zelf hoe het AVG-Programma werkt. Maak direct een gratis proefaccount aan.

Veelgestelde vragen

Wat is AVG-Programma?

Het AVG-Programma is een online tool met een overzichtelijk stappenplan inclusief uitlegvideo’s. Aan de hand van de stappen doorloop je alle onderdelen van de AVG. Elke stap heeft een duidelijke uitlegvideo en instructies. Ook de juridische documenten die je nodig hebt zitten erbij. In het AVG-Programma vind je geen ingewikkelde juridische termen, maar makkelijke invulvelden, voorbeelden en modelcontracten. Heb je vragen, dan bel je de helpdesk. Die is inbegrepen in het abonnement.

Voldoe ik na het doorlopen van het programma aan de wet?

Door de AVG heb je verplichtingen bij het verwerken van persoonsgegevens. Het opvallende aan de AVG-wet is dat je ook moet vastleggen wat je doet met persoonsgegevens. Met AVG-Programma sla je twee vliegen in één klap: 1. Je doorloopt het stappenplan en geeft direct aan hoe de verwerking van persoonsgegevens in jouw organisatie geregeld is. 2. Als je klaar bent zorgt het programma ervoor dat alles automatisch wordt vastgelegd in jouw persoonlijke AVG-Verklaring.

Hoe kan ik aantonen dat ik voldoe aan de privacy wetgeving?

Elke organisatie is verplicht verantwoording af te leggen over de verwerking van persoonsgegevens wanneer de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) daar om vraagt. Dat betekent dat je moet kunnen aantonen dat je zaken zoals rechtmatigheid, transparantie, doelbinding en juistheid hebt vastgelegd. Maar bijvoorbeeld ook dat je de juiste technische en organisatorische maatregelen hebt genomen om persoonsgegevens te beveiligen. Je kunt natuurlijk zelf een document maken waarin je dat beschrijft. Maar als je het AVG-Programma gebruikt, kun je een AVG-verklaring opvragen die automatisch wordt samengesteld op basis van wat je hebt ingevuld. Superhandig!

Is juridische kennis nodig om het programma te doorlopen?

Nee. Alles wordt in begrijpelijke taal uitgelegd. Mocht je er toch niet uitkomen dan nodigen we je graag uit om deel te nemen aan een van de invulsessies, of te bellen met de helpdesk. Leuk weetje: bij het schrijven van het stappenplan is een kinderboekenschrijver betrokken. Juist om ervoor te zorgen dat het voor iedereen makkelijk te begrijpen is.