Snel je AVG geregeld!

Snel AVG proof

Met AVG-Programma snel je AVG in orde

Tijdelijk met

GRATIS

invulsessie

t.w.v. €95

Dit programma is voor jou als je:

makkelijk wil voldoen aan de privacywet
niet te veel wil betalen
geen boetes wil riskeren
geen zin hebt in dure juristen

Dit krijg je:

Alles wat je nodig hebt om aan de wet te voldoen
Uitlegvideo bij elke stap
Gemakkelijke invulformulieren
Heldere tekst en uitleg
Inclusief juridische helpdesk
Inclusief juridische documenten
Inclusief helpdesk voor al je vragen
Probeer 30 dagen gratis

Dit zeggen onze deelnemers

“Dankzij het AVG-Programma zijn de bij ons aangesloten schoonmaakbedrijven in staat om zonder veel moeite aan de AVG te voldoen.”

schoonmakend nederland_osb

Schoonmakend Nederland

“Het is een compleet programma en dat geeft een veilig gevoel. Ook als er in de toekomst wijzigingen zijn, kijken wij weer wat wij er als vereniging mee moeten.”

Vereniging Ehlers-Danlos

Vereniging Ehlers-Danlos

“AVG. Eerst zag ik door de bomen het bos niet. Het programma gaf begrijpelijke uitleg per stap, waardoor het in de praktijk meeviel. Wat een opluchting!”

Foto VVE Pinksterbloemplein

VvE Pinksterbloemplein

“P3NL is de federatie van psychologen, pedagogen en psychotherapeuten. Deze zorgverleners hechten veel waarde aan de privacy van hun patiënten. Daarom zijn we partner van het AVG-Programma”

p3nl

P3NL

“Uitbesteden is voor ons te duur. Het AVG-Programma is begrijpelijk zodat ik het voor een groot deel zelf kan doen. En uitleggen. Dat is ook belangrijk, want iedereen in de vereniging moet zich er aan houden.”

Logo_Amersfoorts Jeugd Orkest

Amersfoorts Jeugd Orkest

“Dat ik nu op papier heb dat alles keurig is geregeld, daar ben ik blij mee. Als er onverhoopt iets gebeurt, kunnen we in ieder geval zeggen: we hebben er alles aan gedaan. Je realiseert je de verantwoordelijkheid die je hebt.”

Logo Ermelo Mannenkoor

Ermelo’s Mannenkoor

Op maat gemaakt voor jou

Je wil zorgvuldig omgaan met de gegevens van je klanten en medewerkers. Maar hoe weet je zeker dat je voldoet aan de AVG?

Vooral voor de mkb'er is de AVG wet een uitdaging waar ze tegenop zien en geen tijd voor hebben. 

Daarom is er in 2018 door een aantal branches en verenigingen gezamenlijk het AVG-Programma ontwikkeld. Inmiddels maken al meer dan 30.000 organisaties gebruik van dit handige stappenplan.

 

Belangrijk voor jou:

- Het is betaalbaar

- Het kost je weinig tijd

- Het is compleet: als je alle stappen doorlopen hebt weet je zeker dat je aan de AVG voldoet.

Op maat gemaakt voor jou

Heb jij recht op partnerkorting?

Verschillende koepel- of brancheorganisaties bieden hun leden een korting van 50% op gebruik van het AVG-programma. Samen maken we het gemakkelijker, efficiënter en goedkoper. Check hier of jouw koepel- of brancheorganisatie één van onze partners is, waardoor jij recht op korting hebt.

Neem zelf een kijkje!
 
HubSpot Video

 

Wil je het programma 30 dagen gratis proberen?

Je profiteert dan meteen van de gratis invulsessie waarbij we je helpen met invullen van alle stappen.

Probeer 30 dagen gratis

Maak de eerste stap om je AVG op orde te krijgen

Doe snel de AVG-Check

Ontdek in een paar minuten...
Wat de gaten zijn in je privacybeleid
Waar werk gedaan moet worden om 100% AVG-proof te worden
Download gratis AVG checklist

Het AVG Programma

Probeer nu gratis!
Alle 16 stappen beschikbaar
Uitlegvideo bij elke stap
Handige voorbeelddocumenten
Inclusief gratis invulsessie
Opleidingsvideo voor je medewerkers
Automatische AVG-Verklaring
De helpdesk staat voor je klaar!
Probeer 30 dagen gratis

Nu met gratis invulsessie

Meld je nu aan, dan profiteer je van de gratis invulsessie
Het complete AVG-Programma
Online invulsessie met een expert
Ik wil me aanmelden

Met deze partners ontwikkelden we AVG-programma

BOVAG Webshop Keurmerk Transport en Logistiek Nederland Stichting VvE Belang dna logo

Veelgestelde vragen over het AVG-programma

Wat moet ik doen om AVG-proof te blijven?

Het AVG-Programma is een online-programma in 16 overzichtelijke stappen inclusief uitlegvideo’s. Aan de hand van deze stappen loop je door alle onderdelen van de AVG. Elke stap heeft een duidelijke uitlegvideo en instructies. Ook de juridische documenten die je nodig hebt, zitten in het stappenplan.

AVG-Programma is een compleet stappenplan om aan de eisen van de wet te voldoen, zonder ingewikkelde juridische termen, maar wel met makkelijke invulvelden, voorbeelden en modelcontracten. Met het programma zie je geen onderdelen van de wettelijke verplichting over het hoofd. Voor gebruikers zijn er regelmatig gratis invulsessies, die je online kunt volgen.

Het AVG-Programma biedt hulp om al de noodzakelijke maatregelen te treffen die geëist worden in de AVG. Het AVG-Programma is een online-programma, dat in heldere stappen alle noodzakelijke maatregelen langsgaat, van aanpassingen van de ICT tot het opstellen van contracten, berichten op de website en instructie van alle medewerkers (dit laatste, indien van toepassing). In het AVG-Programma zijn ingewikkelde wetteksten vertaald naar praktische handvatten. Het programma is gebruiksvriendelijk en ontdaan van moeilijke juridische taal. Heb je toch vragen, dan bel je onze helpdesk. Die is inbegrepen in het abonnement.

Aanmelden kan via deze link. Het overzicht van de kosten is te vinden op deze link.

Wat kost het AVG-Programma?

Het overzicht van de kosten is te vinden op het prijsoverzicht. Wij geven op onze website en in nieuwsbrieven gratis algemene informatie over de AVG-wetgeving, de verplichtingen die eruit voortvloeien en nieuwe ontwikkelingen.

Het AVG-Programma is een stappenplan dat helpt om aan de eisen van de wet te voldoen. Deelnemers aan het AVG-Programma betalen een jaarlijkse bijdrage, die kan worden gezien als een abonnement. Hierdoor houden gebruikers van het AVG-Programma permanent toegang tot het online stappenplan. Het AVG-Programma wordt voortdurend aangepast omdat de wetgeving en de uitwerking en voering daarvan nog steeds in beweging is. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn, wordt het AVG-Programma hierop aangepast. Dat moet ook, want de bescherming van persoonlijke gegevens is geen eenmalige zaak.

De jaarlijkse bijdrage voor het AVG-Programma zorgt er ook voor dat je alle nieuwe informatie krijgt, die noodzakelijk is om aan de wettelijke vereisten te blijven voldoen. Op deze manier hoef je er niet zelf steeds aan te denken.

Aanmelden kan via deze link. Het overzicht van de kosten is te vinden op deze link.

Wat is de AVG-verklaring?

De AVG-verklaring is geautomatiseerde reminder en samenvatting van je AVG-werk. Een intern document voor de organisatie waarmee je kunt laten zien (als alle stappen doorlopen zijn) dat je alle verplichtingen vanuit de wet hebt uitgevoerd. En voor extern als je controle van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) krijgt.

Als je alle stappen van het AVG-programma hebt doorlopen, kun je een AVG-verklaring opvragen. Hierin staat precies wat je hebt ingevuld en dus hoe je als organisatie omgaat met persoonsgegevens.

Je ontvangt sowieso elk kwartaal automatisch een nieuwe AVG-verklaring per mail. Dit is een handig moment om te checken of alles nog up-to-date is.

Het is sowieso belangrijk om het stappenplan bij te werken als je situatie wijzigt. Steeds als er iets verandert in de organisatie kun je de stappen bekijken en eventueel aanpassen. Natuurlijk kun je dan weer de AVG-verklaring opvragen. Door na een wijziging steeds een AVG-verklaring op te vragen en deze te bewaren, toon je aan dat je regelmatig het proces borgt. Je kunt zo vaak als je wilt zelf een AVG-verklaring opvragen.

Hoe werkt het AVG-Programma?

AVG-Programma is een online-programma in 16 overzichtelijke stappen inclusief uitlegvideo’s. Het is zo opgesteld dat je geen enkel onderdeel van de wet kunt vergeten. Geschreven in begrijpelijke taal en zonder moeilijke juridische termen, zodat je het programma zelf voor je eigen organisatie kunt doorlopen. Wie geholpen wil worden bij de invulling van het AVG-Programma, kan gratis deelnemen aan de invulsessies.

Voor wie is het AVG-Programma?

Het AVG-Programma kan gebruikt worden voor elke organisatie die aan de AVG-wet moet voldoen. De Europese privacywet geldt voor álle voor alle bedrijven en organisaties die persoonsgegevens verwerken van klanten, personeel of andere personen. Vrijwel alle organisaties hebben te maken met privacygevoelige informatie. De AVG-wet geldt dus ook voor kleine bedrijven, organisaties, MKB’ers, ZZP’ers, (sport)verenigingen, stichtingen, scholen en zorginstanties. Het is een online-programma in 16 overzichtelijke stappen.

Moet ik alle stappen doorlopen of mag ik ook minder stappen doen?

Ja, je moet alle stappen doorlopen. Dat valt echt mee qua tijd. De eerste 5 stappen kosten meer tijd dan de laatste 10 stappen. Doorloop ze dus allemaal. Pas op die manier weet je zeker dat je alle aspecten van de AVG hebt behandeld.

Zijn de stappen ook te doorlopen via mijn smartphone?

Ja, ons stappenplan is goed te doorlopen op je telefoon. Het programma is ‘mobile responsive’.

Wat moet ik doen om AVG-proof te worden en blijven?

Aan de AVG-wetgeving voldoen is een continu proces. Je krijgt van ons elk kwartaal een remindermail. Je moet regelmatig checken of alles in je AVG-Programma nog up-to-date is. Heb je nieuwe leveranciers of medewerkers? Sla je extra gegevens op? Kloppen je back-ups nog? AVG-proof zijn kan alleen als je regelmatig checkt of je alles nog op orde hebt. Ook bij eventuele wetswijzigingen en uitbreidingen moet je aan de slag. Wij van AVG-Programma zullen je dan uiteraard informeren en begeleiden.


En dan is er ook nog de AVG-verklaring. Automatisch elk kwartaal in je mail waardoor je altijd up-to-date bent. De makkelijkste manier om blijvend aan de wet te voldoen. Gebruikers vinden deze reminder heel erg handig. Zie ook deze link. 

Waar vind ik voorbeelddocumenten, zoals een privacy policy of verwerkersovereenkomst?

Alle voorbeelddocumenten zijn te vinden in je eigen omgeving, dus als je als deelnemer inlogt in AVG-programma. Een voorbeeld van een privacy policy staat bijvoorbeeld in stap 4. Een voorbeeld van een verwerkersovereenkomst in stap 5. Een voorbeeld van een geheimhoudingsverklaring vind je in stap 10.

Hoe profiteer ik van korting via een koepel- of branchevereniging?

De Stichting AVG werkt nauw samen met koepelorganisaties en brancheverenigingen. Leden van die partners van de Stichting AVG ontvangen een korting van 50% bij deelname aan het AVG-Programma.

Er zijn meer dan 180 koepels en branches bij AVG-programma aangesloten. Zie voor meer informatie over onze partners . Staat jouw koepel- of brancheorganisatie er niet tussen, check dan hier of je toch ook gebruik kunt maken van korting.

De koepel-/branchevereniging waarbij ik ben aangesloten is geen partner van jullie, betekent dit geen korting?

Er zijn situaties waarin de Stichting AVG individuele kortingen geeft. Staat jouw koepel- of brancheorganisatie er niet tussen, check dan hier of je toch ook gebruik kunt maken van korting.

Kunnen we een tweede inlogmogelijkheid krijgen?

Ja dat kan uiteraard. Je kunt zelf gebruikers aanmaken als je inlogt in het programma.