Zwakke AP slecht voor bedrijven

1 minuut leestijd

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) klaagt terecht al jaren over te weinig budget. Nu blijkt dat dit voor ons vestigingsklimaat ook heel slecht is. De onduidelijkheid voor grote bedrijven over het toezicht in Nederland is onprettig. Wat kunnen ze hier verwachten. Grote claims? Snel antwoord op hun vragen bij issues? Class-actions ja of nee? Nu al eerder was geconstateerd dat de investeringen van buitenlandse bedrijven teruglopen is dit dus een extra complicerende factor.

Het basis standpunt moet volgens ons zijn: AVG is een Europese directive. Kortom het moet. Dan moet je ook adequaat toezicht voorzien en geen tandeloze toezichthouder die achter de feiten aan strompelt. Wachtlijsten van 6 maanden zijn niet ok. Heb je een datalek dan hoor je vaak niets. Dan zit je met je bedrijf in onzekerheid.

Minister Dekker schuift dit dossier door naar het volgende kabinet. Wij denken dat het goed zijn om hier snel aandacht aan te besteden. Ofwel goed toezicht of geen. Niet dat halve werk zoals nu. Dat wil niemand en daar heeft niemand iets aan.

woensdag 21 juli 2021