Werk je AVG nog even bij want de nieuwe AVG-Verklaring komt eraan!

1 minuut leestijd

Volgende week worden de nieuwe AVG-Verklaringen gemaakt en naar je gestuurd. Daarna zijn ze ook beschikbaar in AVG-Programma.

Waarom de AVG-Verklaring elk kwartaal?
Volgens de AVG wetgeving ben je verplicht vast te leggen hoe je aan de wet voldoet. Je AVG moet actueel zijn en de ontwikkelingen binnen je organisatie die raken aan privacy moeten er in verwerkt zijn. Dat betekent dat je er regelmatig mee bezig moet zijn. Als je het stappenplan hebt doorlopen, is dat heel simpel; je checkt of de ingevulde antwoorden nog correct zijn en vult aan waar nodig. Als er dan een steekproef of controle komt hoef je alleen maar de AVG-Verklaring te laten zien.

Je AVG moet actueel blijven omdat er continu ontwikkelingen zijn die raken aan privacy. Corona heeft niet alleen gezorgd voor vergaande digitalisering en thuiswerken, maar ook voor veel vragen over het gebruik van persoonsgegevens. Wat mag je nu wel en niet vastleggen als het gaat om je klanten?
Daarbij wordt het risico dat je als bedrijf slachtoffer wordt van cybercriminaliteit steeds groter. De schade die je als organisatie dan oploopt qua reputatie is enorm. Meerdere bedrijven melden een stevig klantverlies en omzetdaling na een datalek.

Nu net na de zomervakantie is een mooi moment om stil te staan bij privacy en persoonsgegevens. Doe het meteen want volgende week worden de AVG-Verklaringen gemaakt en zijn ze beschikbaar in AVG-Programma.

 

donderdag 15 september 2022