Thuiswerken en cyberaanvallen in 2021

1 minuut leestijd

Veel mensen werken vanuit huis en zijn vaak onbewust slecht beveiligd. Cybercriminelen weten dat en de verwachting is dat cybercriminelen zich in 2021 nog veel meer op thuiswerkers gaan richten.

 

Dat doen ze nu al en dat aantal aanvallen gaat dus stijgen. Binnenkomen op jouw computer is voor de criminelen de mogelijkheid die toegang kan bieden tot de bedrijfsnetwerken. Zij zullen hun werkwijze dus op thuiswerken gaan aanpassen en waarschijnlijk wormen over het thuiswerk en over de apparaten die voor het werk gebruikt worden gaan verspreiden.

 

Ook verwachten we aanvallen op VPN- en RDP (Remote Desktop Protocol)-oplossingen. Via VPN en RDP kunnen thuiswerkers veilig verbinding met het bedrijfsnetwerk maken. Maar als een aanvaller de VPN- of RDP-servers kan hacken, heeft hij een vrije doorgang naar het bedrijfsnetwerk.

 

Veel gebruikers hebben vertrouwen in cloudleveranciers zoals Amazon, Google en Microsoft. En cybercriminelen weten dat en maken daar handig gebruik van door bijvoorbeeld slachtoffers naar nagemaakte inlogpagina’s te lokken om daar hun gegevens te stelen.

 

woensdag 25 november 2020