Open Universiteit start eerste master gegevensbescherming

1 minuut leestijd

Per 1 september 2022 gaat bij de Open Universiteit (OU) een nieuwe master van start: Gegevensbescherming en privacyrecht. Volgens de OU is er grote behoefte aan juristen met specialistische kennis van privacy en gegevensbescherming.

De start van de opleiding onderstreept het groeiende belang van privacy en de bescherming van persoonlijke gegevens. Op steeds meer plekken worden persoonsgegevens verwerkt en bewaard. Dat brengt naast veel mogelijkheden ook risico’s met zich mee.

Privacyvraagstukken zijn niet zwart-wit. Vaak moeten verschillende belangen tegen elkaar worden afgewogen, zoals de balans tussen privacy en veiligheid. Met deze master krijgen studenten het gereedschap in handen om de juiste juridische afwegingen te maken. In de master komen echte praktijkvragen aan de orde, zoals: welke gegevens van klanten en medewerkers mogen bedrijven en organisaties bewaren en delen? Welke gegevens moeten ze beschermen?

De Open Universiteit biedt de master Gegevensbescherming en privacyrecht in deeltijd aan. Naast digitaal onderwijs zijn er colleges op locatie waar studenten elkaar en hun docenten kunnen ontmoeten. Studenten bepalen hun eigen tempo en studeren waar en wanneer ze maar willen. Dat maakt de master goed te combineren met een baan.

 

Is een Master te veel voor jullie doel? Binnenkort komt AVG-programma met opleidingsvideo’s.

 

woensdag 31 augustus 2022