Nieuw mobiel nummer? Let dan op!

1 minuut leestijd

Heb je een nieuw mobiel telefoonnummer omdat je oude is gedeactiveerd? Let dan even op. De telecomaanbieder kan je oude nummer aanbieden aan een nieuwe klant. Vaak zit er een ‘afkoelingsperiode’ van enkele maanden tussen. Dat verschilt per situatie. Veel populaire apps zijn gekoppeld aan het mobiele nummer om de gebruiker te identificeren. Je telefoonnummer is daarmee een uniek identificatiemiddel geworden. Als het nummer niet meer bij jou hoort, is de koppeling van telefoon aan persoon verbroken. Dat kan betekenen dat verificatiecodes bij iemand anders terechtkomen. Dat kan leiden tot misbruik. Voorkom dat.

 

Wat moet je doen? Als je het mobiele nummer niet meer gebruikt, meld dat dan aan al je persoonlijke contacten én aan online diensten die het nummer gebruiken om je te identificeren.

Veel bedrijven vragen geregeld of het nummer nog bij je hoort, maar ga er niet zonder meer van uit dat ze dat allemaal doen. Neem zelf actie om te voorkomen dat het misgaat en houd bij wie je mobiele nummer heeft om je te identificeren. Voorkomen is immers beter dan genezen.

 

dinsdag 17 december 2019