Maarten Roelfs nieuwe voorzitter AVG voor Verenigingen

1 minuut leestijd

Even voorstellen… Maarten Roelfs is op 2 oktober gekozen tot nieuwe voorzitter van de Stichting AVG voor Verenigingen. Hij heeft zich ten doel gesteld MKB bedrijven, verenigingen en sportclubs te helpen bij het voldoen aan de privacywetgeving AVG.

 

Roelfs stelt: “Privacy wordt steeds belangrijker. Mensen willen dat verantwoord wordt omgegaan met hun persoonlijke gegevens. Organisaties willen dat best doen, maar schrikken van de vaak ingewikkelde juridische formuleringen. Veel organisaties hebben ook geen geld voor dure juridische adviseurs. Daarom is destijds het AVG-programma ontwikkeld, door branche-en beroepsverenigingen i.s.m. Stichting AVG voor Verenigingen, speciaal voor hun leden. Dit zijn vaak kleinere bedrijven en verenigingen. Zij kunnen zichzelf nu makkelijk en tegen hele lage kosten AVG-proof maken”

Hij verwacht dat de privacyregels op komende jaren nog worden aangescherpt. Als voorzitter wil hij zich er sterk voor maken dat verenigingen en bedrijven AVG-proof zijn en blijven. Roelfs weet wat het is als bestuurder betrokken te zijn bij een vereniging en hoe plezierig het is je op de kernactiviteiten te kunnen richten. Al tijdens zijn studie aan de Erasmus Universiteit was hij bestuurlijk zeer actief. Tegenwoordig is hij ook actief betrokken bij de sportvereniging van zijn zoon.

 

Ook zakelijk is hij lid van diverse verenigingen. “Ik kan me eigenlijk geen moment herinneren dat ik bij bedrijven werkte, die geen lid waren van de brancheorganisatie. De dienstverlening van een branchevereniging is zeer waardevol voor de leden.”

 

Ook privé gaat privacy hem zeer aan het hart. Hij benadert het internet via DuckDuckGo, een browser die geen persoonlijke gegevens verzamelt. Maarten Roelfs volgt, als nieuwe voorzitter van de Stichting AVG voor Verenigingen, Daan Hoogendijk op die betrokken blijft als bestuurslid, met de portefeuille communicatie.

 

maandag 5 oktober 2020