Let op bij het gebruik van Mailchimp!

1 minuut leestijd

Deze week werd bekend dat een hacker erin is geslaagd om via MailChimp klantgegevens van meer dan honderd accounts te stelen. Met deze gegevens kon hij uit naam van Mailchimp phishingmails versturen. Het lukte de aanvaller om door middel van social engineering de inloggegevens van verschillende MailChimp-medewerkers in handen te krijgen. Verdere details, zoals het soort social engineering dat hij toepaste, zijn niet gegeven.

Al een jaar geleden oordeelde een privacytoezichthouder uit Duitsland dat een organisatie geen gebruik mag maken van Mailchimp voor het sturen van e-mail, omdat hiermee onrechtmatig e-mailadressen worden doorgegeven buiten de EU. Dus als je nog steeds Mailchimp gebruikt voldoe je officieel niet aan de Europese privacywetgeving (General Data Protection Regulation of GDPR) óf de Nederlandse AVG en kan je worden beboet.

Veel bedrijven maken gebruik van Mailchimp omdat het relatief goedkope software is met best aardige mogelijkheden. Overstappen op een ander software-aanbieder is je veiligste keus.
Gebruik je Mailchimp en ben je op zoek naar een AVG veilig alternatief? Check dan bijvoorbeeld Mailerlite, Laposta, Newsletter2Go, Your Mailinglist Provider of Sendinblue.

 

dinsdag 12 april 2022