Kies AVG OK: Dé oplossing voor je gemoedsrust voor maar 0 euro

1 minuut leestijd

Als je niet aan de AVG wet voldoet kun je een boete krijgen. Maar niet voldoen aan de privacywet heeft nog veel meer negatieve gevolgen. Als organisatie mag je dat niet onderschatten. Als je kiest voor AVG OK, kies je voor gemoedsrust.

Voorkom boetes
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft iedere overtreding die op grond van de AVG plaats kan vinden ingedeeld in een boetecategorie, waaraan oplopende geldboetes zijn verbonden. Er zijn 4 categorieën, oplopend in ernst van 1 tot 4. Wist je dat als je geen periodieke controle uitvoert van de privacy verantwoordelijkheden je een boete riskeert in categorie 1 of 2? En als je persoonsgegevens langer bewaart dan noodzakelijk, valt dat in categorie 3. AP aarzelt niet om boetes op te leggen, dat heeft de praktijk de laatste jaren wel uitgewezen. Voorkom dit risico en maak je bedrijf of organisatie AVG OK. Wij helpen je daarbij.

Voorkom schade voor je klanten
Een kleine onzorgvuldigheid kan ervoor zorgen dat de gegevens van jouw klanten op straat liggen. Gegevens die aan jou zijn toevertrouwd. Je wilt absoluut voorkomen dat die in verkeerde handen vallen. Daarom moet je de toegang en verwerking van die gegevens goed geregeld hebben. En dat moet je ook regelmatig controleren. Denk aan tijdelijke werknemers, denk aan gegevens van oud-klanten die je niet langer bewaart dan nodig etc.

Voorkom reputatieschade
Als je dan per ongeluk toch een datalek hebt, zul je naast de AP ook je klanten moeten informeren. En die zullen daar niet blij mee zijn.

Voorkom gedoe bij bedrijfsoverdracht
Als je je bedrijf wilt verkopen moet alles netjes geregeld zijn. De koper wil dat je alle zaken op orde hebt. Niet alleen financieel maar ook richting je relaties en klanten. Dan is het heel handig als je in een overzichtelijk document aan kunt tonen wat jouw organisatie doet om aan de AVG te voldoen.

Kies voor gemoedsrust, kies voor AVG OK
Als je het AVG OK-vignet hebt dan betekent dit dat je AVG goed geregeld hebt, getoetst door een onafhankelijke instantie. Meedoen is makkelijk en kosteloos voor deelnemers aan het AVG-Programma. Goed voor je nachtrust!

Meer weten? Kijk op https://www.avg-programma.nl/avg-ok

 

donderdag 15 september 2022