IJssalon krijgt 34.000 AVG-boete voor videosurveillance

1 minuut leestijd

Een IJslandse ijssalon heeft van de lokale privacytoezichthouder heeft een AVG-boete van 34.000 euro opgelegd gekregen. De werkgever had in één van de vijf ijssalons meerdere beveiligingscamera’s opgehangen om zo het personeel en de gasten nauwlettend in de gaten te houden. Ook werd de plek waar het personeel zich kon omkleden gefilmd. Hiermee overtrad de baas de regels uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

 

De zaak werd aan het rollen gebracht toen een minderjarige medewerker van de ijssalon bij de toezichthouder over de videosurveillance ging klagen. Hierop is de toezichthouder een onderzoek gestart waaruit bleek dat het personeel geen omgeving had om zich om te kleden die niet werd gefilmd. Ook bleek dat de eigenaar van de ijssalon zijn medewerkers niet actief had informeerde over de beveiligingscamera’s en er waren er nergens stickers of flyers in de zaak te vinden die erop wezen dat er camera’s zijn die alles filmen.

 

Naast de opgelegde boete moet de ijssalon de videosurveillance van de werknemersruimte stoppen en alle opnames van de betreffende beveiligingscamera te verwijderen.

woensdag 7 juli 2021