Belangrijke updates over digitale dreigingen voor jou

1 minuut leestijd

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat start een pilot met het proactief informeren van bedrijven over digitale dreigingen. Een goede ontwikkeling, omdat bedrijven zo snel kunnen beschikken over actuele dreigingsinformatie.


Dat het nodig is om goed voorbereid te zijn blijkt uit de cijfers; elk jaar wordt één op de vijf bedrijven slachtoffer van een cyberaanval. Het Ministerie van EZK heeft zich ten doel gesteld om iedereen bewust te maken van cyberaanvallen en bedrijven te wijzen op hun verantwoordelijkheid daarin. Met deze pilot wordt nog een stapje verder gegaan en concrete informatie gedeeld met de bedrijven die het aangaat. Op die manier hoopt de overheid bedrijven digitaal weerbaarder te maken.


AVG-Programma volgt de informatie van de overheid op de voet en zal je via deze nieuwsbrief op de hoogte houden van actuele dreigingen, zodat je direct actie kunt ondernemen als het nodig is. Het voorkomen van datalekken blijft echter het belangrijkste. Met het AVG-programma kun je erop vertrouwen dat je goed bent voorbereid.

dinsdag 28 september 2021