AVG-proof blijven? Dat vergt geregelde aandacht

1 minuut leestijd

Door gebruik te maken van het online AVG-programma zijn veel organisaties, verenigingen en mkb-bedrijven in de afgelopen 2 jaar AVG-proof geworden.

 

Ze kunnen aantonen alle inspanningen te hebben verricht om te voldoen aan de nieuwe privacywetgeving. Belangrijk is het om AVG-proof te blijven. Sinds de invoering van de AVG is het beheer van persoonsgegevens een maatschappelijk thema. Meer dan ooit zijn mensen zich ervan bewust dat hun gegevens op vele plaatsen zijn opgeslagen en dat zij recht hebben op duidelijkheid daarover. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft in 2019 bijna 28.000 klachten ontvangen. Vele daarvan hebben betrekking op het vragen van meer gegevens dan noodzakelijk is en over het ongewenst doorgeven van persoonsgegevens.

 

Om dit te voorkomen is het van groot belang om AVG-proof te blijven. Gebruikers van het online AVG-programma worden geholpen om AVG-proof te blijven. Zij krijgen automatisch iedere drie maanden een reminder en via de nieuwsbrief ontvangen zij geregeld tips en suggesties.

 

woensdag 14 oktober 2020