Autoriteit Persoonsgegevens (AP) op de schop

1 minuut leestijd

Letterlijk op het moment dat wij deze nieuwbrief schrijven is er het Kamerdebat over het GGD-lek. En het is duidelijk; er zijn veel dingen misgegaan. Zeker bij de GGD. Ongehoord.

 

En ook AP moet op de schop. De organisatie doet te weinig. Moet duidelijk groeien in capaciteit. Er worden harde woorden gesproken in het debat. Er lijkt een Kamermeerderheid te zijn voor een motie om AP van 180 FTE naar ruim 450 FTE te laten groeien vanaf 2022. We zullen zien of dat allemaal zo gaat uitkomen.

 

Vele vinden dat AP best meer kan en moet doen. AP geeft telkens aan geen budget te hebben voor alles at men wil ne moet doen. Maar er is eigenlijk geen keuze. AP moet groeien want privacy is daarvoor veel te belangrijk. Het feit dat gewone Nederlanders zwaar worden gedupeerd door organisaties die hun AVG niet op orde hebben is onacceptabel. Daarover is een meerderheid het eens. Wij verwachten dus dat er meer budget gaat komen en dat AP meer de rol gaat pakken die het moet hebben. Namelijk die van privacy waakhond.

 

woensdag 3 februari 2021